Kvůli karanténě je zavřené jedno dětské oddělení, v nemocnici jsou hasiči. Počet nakažených druhý den za sebou v kraji poklesl
Hasiči pomáhají v teplické nemocnici. Foto: HZS Ústeckého kraje
Děčín

Ústecký kraj – V Ústeckém kraji bylo v pátek prokázáno 869 nových případů onemocnění covid-19. Je to zhruba o tři stovky méně než před týdnem. Jaká je aktuálně koronavirová situace na severu Čech?

Počet onemocnění nyní klesl teprve druhý den, když předtím měl mezitýdenní stoupající tendenci. Ve čtvrtek přibylo 991 nakažených, což je zhruba rovněž o tři stovky méně než ve stejný den v minulém týdnu.

Onemocnění ale stále omezuje provoz škol, školek, úřadů, ale i nemocnic, konkrétně dětského oddělení žatecké nemocnice. „Z důvodu nemoci covid-19 a karantény personálu jsme nuceni uzavřít na dobu minimálně 14 dní lůžkové oddělení. V případě potřeby, se prosím, obracejte na Nemocnici Kadaň nebo Nemocnici Most,“ informuje ředitel Nemocnice Žatec Jindřich Zetek.

edeniky 1091

Vojáci pomáhají v českých nemocnicích. Foto: Armáda ČR

V teplické nemocnici zase vypomáhají personálu hasiči. „Sedm našich příslušníků - hasičů - zdravotních záchranářů pomáhá od neděle 4. prosince na dvou odděleních JIP teplické nemocnice s pacienty po prodělaném covidu 19. Jejich setrvání ve směnách v nemocnici je zatím plánováno na jeden měsíc,“ sdělil Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje.

Pomáhá ale i armáda. Aktuálně je nasazeno celkem 496 vojáků. Vojáci jsou v odběrových týmech, call centrech a v 76 zařízeních. V případě akutních stavů je pro převoz vyčleněn vrtulník letecké záchranné služby W-3A Sokol.

Aktuálně prodělává onemocnění v Ústeckém kraji kolem 15 tisíc obyvatel.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru