VIDEO: Je tu vše v pořádku? Policisté preventivně procházejí chatové oblasti
Preventivní akce v chatových oblastech v Krušných horách. Foto: Oldřich Hájek
Děčín

Krušné hory - Policisté ze stanice v Nové Vsi v Horách vyrazili na další kontrolu rekreačních objektů. Do chatových kolonií v oblasti Klínů je doprovázela naše redakce.

„Dnešní preventivní akce je zaměřena na kontrolu rekreačních objektů, které jsou v zimním období méně navštěvované. Policisté kontrolují, zda nedošlo k neoprávněnému nebo násilnému vniknutí do rekreačních objektů,“ popisuje na místě Kamil Marek z Oddělení tisku a prevence Policie ČR, Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.

Mezi policisty byl také psovod s osmiletým německým ovčákem, který dokáže například upozornit, pokud by v kontrolovaném objektu byli lidé.

https://www.youtube.com/watch?v=RkkQQ5pcjs0

Chaty a chalupy jsou v zimním období navštěvované obvykle méně, než ve zbývajících částech roku. Toho nezřídka využívají zloději, kteří z opuštěných rekreačních objektů kradou vše, co mohou zpeněžit. Často mizí i potraviny a nápoje, které zde majitelé zanechali. Policisté registrují i případy, kdy v opuštěných objektech zloději po dobu i několika dnů přespávali.

„Policie v Ústeckém kraji eviduje za rok 2020 celkem 154 vloupání do rekreačních objektů, od ledna do listopadu letošního roku je to zatím 114 vloupání,“ dodává Kamil Marek. Na Mostecku, kde se aktuálně nacházíme, to byly v roce 2020 tři vloupání a letos do listopadu zatím rovněž tři.

Majitele nemovitostí, které zastihli, policisté seznámili se základními preventivními opatřeními i možnostmi zabezpečení. Další užitečné informace mohou chataři, chalupáři i ostatní najít v mobilní aplikaci „Zabezpečte se“ a na webových stránkách stopvloupani.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru