Leden 2023 přináší řadu změn. Za co si lidé v Děčíně připlatí a jaké poplatky naopak zůstávají stejné?
Zdroj: MM Děčín
Děčín

Děčín - Leden 2023 přináší řadu změn. Za co si lidé v Děčíně připlatí a jaké poplatky naopak zůstávají stejné?

Za služby města se od 1.1. 2023 poplatky nezvyšují, o úpravu ceníku požádaly pouze dvě příspěvkové organizace města: zoo a aquapark.

Zásadní poplatky zůstávají na stejné úrovni jako dosud:
Poplatek za odpady (svoz a nakládání s odpady).
Jízdné v MAD
Daň z nemovitosti
Poplatek za psa
Poplatek za parkování/parkovací karty
Jaké ceny se snižují:
Nové vedení města rozhodlo o snížení ceny za pronájem městských pozemků. Za pronájem pozemků v zahrádkářských koloniích se cena ze 6 korun snížila na 4 Kč za m2, za pronájem zahrady nenavazující na nemovitost o výměře do 1200 m2 nájemce nyní místo 8 korun zaplatí 4 kč za m2., cena za pronájem zahrady navazující na nemovitost nájemce činí místo 40 korun za m2 15 korun.
Kde se od ledna zvyšuje vstupné:
Zoo Děčín
K mírnému navýšení přistoupila zoo z důvodu skokového nárůstu nákladů na provoz zejména v oblasti energií a krmení. V hlavní sezóně zaplatí dospělí 150 korun, děti 100 korun. Mimo sezónu pak půjde o částky 120 a 80 korun.
Aquapark Děčín
O necelých 15 procent se navyšuje vstupné do aquaparku.
„Nemáme z toho vůbec radost, ale není překvapením, že nejrapidnější nárůst provozních nákladů představuje elektrická energie, která pro rok 2023 představuje navýšení provozních nákladů o cca 7,5 milionů korun,“ upřesňuje ředitel aquaparku Igor Bayer. Slevy pro seniory, děti do 15 let, studenty či držitele ZTP průkazů zůstávají i nadále zachovány.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru