OBRAZEM: Děčín ožil oslavami Masopustu, průvod vyšel ze zoo
Foto, zdroj: Zoo Děčín
Děčín

Děčín - Odpoledne plné veselí, hudby, tanečků, dobrého jídla a taškařic. Přesně takhle vypadalo sobotní odpoledne 18. února v Děčíně. Tradiční akci pořádala děčínská zoologická zahrada ve spolupráci se Statutárním městem Děčín. „Program odstartoval ve 14,00 hodin v areálu zoo a nejprve jsme se utkali o to, kdo umí usmažit ty nejchutnější masopustní koblihy. V konkurenci 16 soutěžních vzorků si první místo vybojovala paní Jana Šupková. O vítězi rozhodla tříčlenná porota v čele s mlsným medvědem, uvedla mluvčí zoo Alena Houšková.

Příchozí ale čekaly i další soutěže. Zoo mezi návštěvníky hledala například nejrychlejšího koblihového jedlíka a odměnila děti za krásné masky. Po programu v zoo přišel na řadu masopustní průvod městem. Ten vyrazil od brány zoo v 15.00 hodin a o veselou náladu se během něj postarali harmonikáři, vozembouchář, Divadelní spolek Karel Čapek Děčín, herci na chůdách či jednokolkář s harmonikou. Po cestě čekalo na účastníky celkem 5 zastavení. „Na tom prvním u Domu dětí a mládeže Děčín jsme požádali primátora Jiřího Anděla o svolení ke vstupu do děčínských ulic. Pak jsme se vydali směr Hostel, kde nás čekaly soutěže pro děti i dospělé a žonglérské vystoupení,“ popsala Houšková. Odtud průvod pokračoval směrem na nábřeží, kde po cestě pohostil účastníky průvodu restaurace Karls grill bar. Další v pořadí přivítala průvod Městská knihovna Děčín společně s infocentrem. Tam se účastnící užili knihovnickou křížovku a nechybělo i něco k zakousnutí. Posledním místem, kam průvod zamířil, byla Křížová ulice. Tam pohoštění nabídla Vinotéka Děčín, Bar Pokoj a Restaurace U růžové zahrady a zde také proběhl tradiční soud s medvědem. Průvod o délce cca 2,3 km zakončil šermířské vystoupení.

1902zoo

1902zoodva

1902zootri

1902zoopet

1902zoosest

1902zooosm

1902zoodevet

1902zoodeset

1902zoojedenact

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru