Jílové, Sněžník, Ostrov - Celkem pět hasičských jednotek (Profesionální hasiči Děčín, Petrovice, Ústí nad Labem, dobrovolní hasiči Jílové a Tisá) vyjelo v sobotu 8. července 2023 ve 13:05 k nahlášenému požáru lesního porostu u skalního masivu Krtina mezi Ostrovem a Sněžníkem v katastru města Jílového na Děčínsku.

Průzkumem bylo zjištěno, že jde o neuhašené ohniště v těžko přístupném terénu. Hasiči museli k místu pěšky a hašení provedli za pomoci zádových vaků s vodou. Požár se rozhoříval jak do okolí, tak i do větší hloubky za pomoci kořenů. Včasné oznámení zabránilo rozšíření do okolí. Oznamovatel na hasiče počkal u silnici a navedl je až k ohništi. Z důvodu, že bylo místo ve skalách, tak tam zasahovali i hasiči - lezci a také hasiči s dronem. Ohniště a jeho okolí bylo také zkontrolováno termokamerou.

0807ohnistepet

0807ohnistemal

0807ohnistectyri

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru