Seniorka volala ze svého bytu o pomoc, na místo okamžitě vyjeli strážníci
Ilustrační foto
Děčín

Děčín - Na tísňovou linku městské policie se v noci na pátek obrátila obyvatelka pečovatelského domu v Bynově. Uvedla, že slyší volání o pomoc z bytu její kamarádky.

Po přijetí telefonátu byla situace ihned vyhodnocena jako naléhavá a na místo události byla okamžitě vyslána hlídka. Už když se strážníci přibližovali k vchodovým dveřím, bylo z bytu slyšet volání a vzlyky starší paní, která evidentně potřebovala pomoc. Bylo jasné, že se paní nachází v kritické situaci, proto hlídka zavolala rychlou záchrannou službu a zajistila vstup do bytu.

"Starší paní ležela ve vaně a byla neschopná samostatně vstát a chodit. Po lékařské prohlídce ze strany rychlé záchranné služby strážníci pomohli záchranářům se ženou na nosítka a do sanitního vozu. Žena byla okamžitě převezena do nemocnice, kde mohla dostat dodatečnou zdravotní péči. Rychlost a profesionální přístup včetně efektivní spolupráce s rychlou záchrannou službou sehráli klíčovou roli v tom, že se situace vyřešila rychle a úspěšně," uvedl mluvčí městské policie Lukáš Moudrý.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru