OBRAZEM: Pád stromu na elektrické vedení zapříčinil požár. Hasební práce komplikoval obtížný terén
Foto: JSDH Kytlice
Děčín

Kytlice - V neděli 16. července v ranních hodinách byl vyhlášen požární poplach na požár lesa. Hořelo v lesním porostu u Hraničního rybníku. Požár vznikl během silného větru, který zapříčinil pád stromu na dráty vysokého napětí, které následně dopadly na zem.

Velmi nebezpečná situace vznikla tím, že drát vysokého napětí dopadl na kovové pletivo “oplocenky” a tím došlo k požáru v délce několika stovek metrů, vzniklo několik ohnisek požáru. Další komplikací byl nedostupný terén pro hasičské cisterny, proto k místu bylo potřeba natáhnout hadice. Požár byl zcela zlikvidován po čtyřech hodinách. Na místě zasahovali profesionální hasiči Česká Kamenice, dobrovolní hasiči Kytlice a Nový Bor.

1707pozardckz3

1707pozardckz4

1707pozardckz2

Foto: JSDH Kytlice

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru