Foto: redakce
Děčín

Děčín, Bynov - Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců má úsekové měření rychlosti v Bynově na silnici 1/13. Rada města v červnu schválila pořízení systému na měření. Se spuštěním se počítá na podzim letošního roku.

„Hlavním cílem úsekového měření rychlosti je zklidnění dopravy a zlepšení bezpečnosti v úseku, kde se nacházejí supermarkety, školské zařízení a je zde tedy zvýšený pohyb chodců. Dodržování povolené rychlosti je v této části města nezbytné,“ popisuje náměstek primátora Ondřej Smíšek (Náš Děčín) s tím, že navíc po této komunikaci povede objízdná trasa ve chvíli, kdy začne oprava mostu v Mojžíři v Ústí nad Labem na silnici 1/62. Hustota dopravy přes Bynov tedy výrazně stoupne.

Úsekové měření rychlosti radarem již město projednalo s Policií ČR, která souhlasí. Kladné stanovisko vydal také Krajský úřad Ústeckého kraje. Tyto systémy na měření nainstalovali v poslední době například v Liberci a Kolíně, zájem o něj mají také další města a obce na Děčínsku, pro které by naše město vykonávalo organizačně technickou přestupkovou agendu a s ní spojenou administrativu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru