V dodávce nebylo žádné chladicí zařízení, v přepravním prostoru byla teplota 22 stupňů. Foto: SVS
Děčín

Ústecký kraj  – Veterinární inspektoři z Ústeckého kraje při společné kontrole s Celním úřadem na dálnici D8 odhalili dodávku řízenou cizincem. Ten bez přítomnosti mrazícího či chladícího zařízení převážel 120 kg mražených kuřecích prsou, k zásilce navíc neměl požadované doklady.

Za porušení zákona o potravinách z důvodu nedodržení teplotního řetězce hrozí pokuta ve výši až do deseti milionu Kč.

Celníci přivolali veterinární inspektory ke kontrole dodávky, kterou zastavili na sjezdu z D8 směrem na Velemín. Teplota v přepravním prostoru automobilu v době kontroly činila + 22 °C. V důsledku toho se teploty v jádru mraženého masa pohybovaly od -5,7 °C do -8,4 °C. Deklarovaná teplota přitom měla dosahovat – 18 °C. Vozidlo, které maso převáželo, nebylo registrováno pro tuto činnost, přepravce navíc nepředložil k zásilce požadované obchodní doklady.

Veterinární inspektoři znehodnotili potenciálně zdravotně závadné potraviny obarvením a nařídili jejich neškodné odstranění v asanačním podniku na náklady přepravce. Krajská veterinární správa pro Ústecký kraj s ním zahájí správní řízení o pokutě.

1807kureci1 723cb

1807kureci3 931d8

1807kureci4 19960

Foto: SVS

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru