Lůžka Kliniky hrudní chirurgie v novém pavilonu J Masarykovy nemocnice Ústí nad Labem. Foto: Krajská zdravotní
Děčín

Ústí nad Labem - Klinika hrudní chirurgie je druhým pracovištěm, které zahájilo provoz v nově vybudovaném pavilonu „J“ v areálu Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. První pacienti se z nových moderních prostor mohli těšit již v pondělí 12. srpna.

Oddělení hrudní chirurgie má v ústecké nemocnici tradici více než 70 let. Poskytuje chirurgickou péči pacientům s nádorovými a zánětlivými chorobami plic, mezihrudí, hrudní stěny, bránice, včetně TBC. Zajišťuje 24hodinovou torakochirurgickou pohotovost pro poranění hrudníku včetně operací netransportabilních pacientů v příslušné nemocnici.

„Jsme jedním z osmi pracovišť, které získalo statut Centra vysoce specializované pneumoonkochirurgické péče. Zajišťujeme služby nejen pro Ústecký, ale částečně také pro Liberecký a Karlovarský kraj. V této oblasti jsme jediným pracovištěm tohoto typu, působíme nadregionálně. Přidělení statutu vyžadovalo splnění náročných podmínek zahrnujících nejen personální a technické vybavení, ale především schopnost zajistit na vysoké úrovni komplexní chirurgicko-onkologickou péči o pacienty s chirurgicky řešitelnými stádii plicní rakoviny,“ říká prof. MUDr. Vladimír Bobek, Ph.D., přednosta kliniky hrudní chirurgie. „Oddělení hrudní chirurgie se dlouhá léta dělila o prostory s jinými odděleními. Přestěhováním do nového pavilonu, do moderně vybavených prostor, jsme se opět posunuli o krok dále v kvalitě a komfortu poskytované zdravotní péče pro obyvatele našeho kraje,“ dodává přednosta.

„Přestěhování Kliniky hrudní chirurgie z pavilonu A, kde jsme péči našim pacientům poskytovali 20 let, do nově vybudovaného pavilonu J, bylo velice náročné pro veškerý personál kliniky, protože proběhlo za provozu během 5 dní. Při vybavování a oživování kliniky jsme cítili velkou podporu provozních pracovníků Masarykovy nemocnice a Krajské zdravotní, za což jim patří velký dík“, podotkl primář kliniky MUDr. Ivan Staněk, MBA.

„Prostory jsou krásné, moderní, hodny 21. století. Prostředí si budou určitě pochvalovat nejen pacienti, ale i zdravotnický personál, který zde získal důstojné zázemí,“ říká vrchní sestra Vlasta Havlátková, která věří, že nové pracoviště přiláká i více zdravotních sester.

Do pavilonu J, na oddělení hrudní chirurgie, se pacienti v současné době dostanou následující trasou:

  • vstoupit do budovy A, směr Klinika anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny (značeno cedulí)
  • po vstupu do prostoru kliniky zahnout doleva, do prosklených dveří s označením písmene J
  • projít chodbou, před prosklenými dveřmi zahnout doprava
  • minout první 4 výtahy (pro zdravotníky)
  • pokračovat za prosklenými dveřmi, kde jsou výtahy pro veřejnost
  • klinika sídlí v 5. NP

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru