Ilustrační foto: CC0
Děčín

Děčínsko – (Zatím) nejvyšší teplota v severozápadních Čechách byla letos naměřena ve čtvrtek 29. srpna asi čtyři hodiny po poledni v Doksanech: 36,3 °C. To je nejvíce od roku 1951, kdy se tam začalo měřit. Řečeno jinými slovy: Letošní 29. srpen byl tím nejteplejším za posledních třiasedmdesát let.

Dosavadní rekord byl z roku 1992: 35,7 °C. Tenkrát „supertropické" vedro neopomenulo ani velkoměstský život a v Ústí nad Labem naměřili 35,4 °C. Za rozbřesku nicméně byla zima, respektive 16,5 °C.

Druhým nejteplejším místem v Ústeckém kraji bylo včera Ústí nad Labem – s teplotou 34,5 °C.

Třetím nejteplejším místem v Ústeckém kraji byly včera Kopisty u Mostu – s teplotou 34,0 °C.

Čtvrtým nejteplejším místem v Ústeckém kraji... Ale no tak, koho zajímá nějaká „bramboračka"?

Co přinese blízká přítomnost, to už stojí za řeč, ne?

30. srpna (velký třesk na Mostecku): Slunečno, respektive od cca desáté hodiny celkem hodně vysoké oblačnosti, odpoledne potom i pár cumulů a možná i cumulonimbů. Nejvyšší odpolední teploty okolo 29 až 33 °C.

31. srpna (čas udělat létu pápá): Slunečno, respektive prakticky celý den vysoká oblačnost a v ranních hodinách nepřekvapí oblačnost nízká. Na dešťové kapky zapomeňte. Nejvyšší odpolední teploty okolo 24 až 28 °C. Nejnižší ranní teploty kolem 19 až 15 °C.

1. září (podzim už je zase tady): Slunečno, žádné respektive. Dobře, nějaký ten oblak se objevit může. Každopádně na opalování to bude. Nejvyšší odpolední teploty okolo 26 až 30 °C, nejnižší ranní teploty kolem 18 až 14 °C.

2. září (hurá, zpátky do školy...): V podstatě úplné to samé co v neděli. Tedy sluníčko a až okolo 30 °C.

Aby bylo jasno: 1. září, jako každý rok, začíná meteorologický podzim. Astronomický až 22. září.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru