Ilustrační foto: CC0
Děčín

Ústecký kraj, Děčínsko - V uplynulém týdnu přibyla v České republice tři nová ohniska katarální horečky ovcí, z toho dvě v Libereckém a jedno v Ústeckém kraji.

Konkrétně se jedná o chov více než 130 ovcí a koz v Bílém Kostele nad Nisou na Liberecku, chov 13 koz a dvou krav v Horní Chrastavě (také na Liberecku) a farmu se 110 kusy skotu ve Velkém Šenově na Děčínsku.

Na všech hospodářstvích byla přijata opatření s cílem zabránit šíření nákazy. Zároveň zůstávají v platnosti aktualizovaná celostátní opatření. V České republice je aktuálně 28 ohnisek katarální horečky ovcí. V nich se nachází více než 2700 zvířat.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru