Foto: Tomáš Straka
Děčín

Děčín - Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců: to je hlavní cíl úsekového měření rychlosti v Bynově na silnici I/13. Od října začíná zkušební provoz, kdy ještě řidiči za překročení povolené rychlosti nebudou dostávat pokuty. „Ostré“ měření začne pravděpodobně v listopadu, a bude probíhat 24 hodin denně.

„V této lokalitě se nacházejí supermarkety, školské zařízení a je zde tedy zvýšený pohyb chodců. Dodržování povolené rychlosti je v této části města nezbytné z bezpečnostních důvodů,“ popisuje náměstek primátora Ondřej Smíšek (Náš Děčín). Právě na této komunikaci navíc město očekává výrazně zvýšený provoz ve chvíli, kdy začne oprava mostu v Mojžíři – a právě tudy povede objízdná trasa.

V Bynově budou dva měřící body. Jeden u výjezdu od Tesca, druhý pak na křižovatce Teplické a Široké ulice. Oba body budou měřit rychlost obousměrně a samostatně. Pokud kolem nich projede řidič nepovolenou rychlostí, dostane pokutu z každého měřeného úseku.

Foto: Tomáš Straka

„Zvolili jsme takovou techniku a systém, který je vhodný právě pro tuto lokalitu,“ dodává Ondřej Smíšek s tím, že směrem od Jílového řidiče na jejich rychlost včas upozorní i orientační světelné měřidlo.

Během října bude město celý systém interně testovat. Data z měřících bodů se budou přenášet městské policii, následně dojde ke ztotožnění registrační značky a řidiče. Agendu si poté převezme magistrát, který bude – jakmile začne ostré měření – rozesílat dopisy s výzvou k uhrazení pokuty.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru