Ilustrační snímek, Foto: Zdeněk Lochman
Děčín

Jílové, Modrá - Nepříjemný incident má za sebou strojvůdce osobního vlaku v Modré na Děčínsku. Během své jízdy v sobotu odpoledne spatřil několik dětí, hrajících si v kolejišti tzv. Kozí dráhy. Když děti uviděly přijíždějící vlak, daly se na útěk. Strojvůdce měl strach, aby nedošlo ke střetu, a nebo jestli náhodou děti nepoložily do kolejiště nějakou překážku a vlak tedy zastavil.

Vzhledem k nouzovému zastavení byla o celé situaci informována drážní inspekce a policisté. Též na místo vyjeli i drážní hasiči z Ústí nad Labem. Hasiči by v případě nutnosti odstranili možnou překážku, provedli kontrolu trati či evakuovali cestující ze zastaveného vlaku.

Policejní mluvčí Veronika Hyšplerová uvedla, že po 14. hodině policisté přijali oznámení o překážce na kolejišti a pohybu dětí v okolí. Po jejich příjezdu nebyla žádná překážka v kolejišti nalezena. Mluvčí ale dodala, že už samotný vstup do kolejiště je přestupkem.

Pro upřesnění uvádíme, že dle zákona o drahách nesmí nikdo bez povolení provozovatele dráhy vstupovat na dráhu a v obvodu dráhy na místa, která nejsou veřejnosti přístupná.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru