Ilustrační snímek
Děčín

Děčín - Zlepšit rozvoj města či se podílet na jeho budoucnosti má Děčínu pomoci nový architekt. Rada města proto 1. října vyhlásila na tuto službu veřejnou zakázku. Nový městský architekt by měl v Děčíně začít působit v prvním čtvrtletí příštího roku.

„Po více než dvouleté pauze hledáme opravdu klíčového spolupracovníka, jemuž nabízíme výjimečnou příležitost aktivně se podílet na rozvoji města. Hledáme někoho s vizí, zkušenostmi a touhou přetvářet městský prostor. Děčín je místo, kde jeho nápady mohou ožít,“ popisuje představy o pozici náměstek primátora pro rozvoj města a IT Ondřej Smíšek (Náš Děčín).

Kromě toho vznikne od nového roku na magistrátu Kancelář architekta města (KAM), která bude spadat přímo pod primátora a náměstka pro rozvoj. KAM se stane centrem inovací, kde spolu s architektem města bude pracovat interní tým a případně externí odborníci. Úkolem městského architekta bude nejen koordinace tohoto týmu, ale především formování vizí a budoucnosti Děčína.

„Městský architekt bude působit na externí bázi, avšak oproti minulosti mu město nabídne daleko lepší organizační a pracovní podmínky, reflektující velikost a ambice Děčína,“ dodává primátor města Jiří Anděl (ANO).

Termín podání nabídek uchazečů je 18. listopadu 2024. Radě města bude při výběru architekta asistovat komise v tomto složení:

Nezávislá část

Ing. arch. Petr Lešek, Česká komora architektů, Projektil architekti

doc. Ing. arch. Ondřej Beneš, PhD., Fakulta architektury ČVUT, v letech 2017–2022 architekt města Děčína

doc. Ing. arch. Tomáš Efler, Fakulta architektury ČVUT, komise pro urbanismus a architekturu rady města v Děčíně

Ing. arch. Zuzana Koňasová, vedoucí Kanceláře architektury města Liberec 

Náhradník

Ing. arch. Jan Mach, architekt města Česká Kamenice, ateliér Mjölk

Závislá část

Ing. Ondřej Smíšek, náměstek primátora města pro rozvoj a IT v Děčíně

Ing. Radek Kudrnáč, radní, komise pro urbanismus a architekturu rady města v Děčíně

Mgr. Otto Chmelík, zastupitel a předseda komise rady města pro urbanismus a architekturu v Děčíně

Náhradník

Mgr. Martin Pošta, náměstek primátora města pro školství, kulturu a sport v Děčíně

Podrobnosti najdete zde:

https://zakazky.mmdecin.cz/contract_display_8743.html  

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru