Ilustrační foto
Děčín

Děčínsko – Konec pracovního týdne se stal osudným dvěma řidičům, kteří usedli za volant, aniž by to jejich stav dovoloval. Jeden řídil pod vlivem alkoholu, druhý se neměl vůbec pohybovat na svobodě. Asi zapomněl, že má již nějakou dobu sedět ve věznici.

Rumburští policisté sdělili 35letému muži ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Podezřelý byl v pátek 4. října, krátce po 23. hodině, zastaven a kontrolován policejní hlídkou v Rumburku na ulici Jiříkovská při řízení motorového vozidla. Při kontrole vykazoval požití alkoholu," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková. Policisté jej tedy vyzvali k dechové zkoušce, která byla pozitivní s výsledkem 1,69 promile alkoholu v dechu.

Policisté proto řidiče zadrželi a umísili do policejní cely. Následující den po vystřízlivění mu na obvodním oddělení v Rumburku sdělili podezření ze spáchání trestného činu. „Za uvedené protiprávní jednání muži v případě uznání viny u soudu hrozí trest odnětí svobody až do výše jednoho roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," dodala mluvčí.

Nenudili se ani děčínští policisté, kteří kontrolovali při výkonu služby tentýž den krátce před půl jedenáctou večer 32letého muže v Děčíně 6.  Provedenou lustrací zjistili, že muž prochází celostátním pátráním a je na něj  okresním soudem vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. „Muž byl policisty omezen na osobní svobodě a po provedení potřebných úkonů na základě uvedeného příkazu soudu eskortován do vazební věznice v Teplicích. Pátrání tak mohlo být odvoláno," podotkla Eliška Kubíčková. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru