Foto: Policie ČR
Děčín

Rumburk - Rumburští kriminalisté úspěšně vyřešili případ loupežných přepadení benzínky v Rumburku. Díky usilovné práci se jim podařilo zadržet ženu podezřelou ze dvou loupežných přepadení čerpací stanice.

K prvnímu případu přepadení na čerpací stanici došlo 25. září, krátce před 21. hodinou. Neznámá žena, maskovaná v motorkářském oblečení a na hlavě nasazenou motorkářskou přilbou, vstoupila do prodejny a pod pohrůžkou použití nože požadovala po obsluze vydání veškeré finanční hotovosti. Obsluha z obavy o svůj život a zdraví peníze vydala. Maskovaná žena poté z benzínky odešla.

Otřesená obsluha čerpací stanice celou událost oznámila na tísňovou linku a na místo se rychle dostavili policisté a kriminalisté a rozběhla se rozsáhlá pátrací akce. Podle popisu začali neprodleně pátrat po neznámé osobě, která loupila na benzínce. Bohužel se nepodařilo ihned po činu tuto osobu vypátrat a tak přišlo na řadu rozsáhlé policejní šetření a zároveň prověřovaní všech zajištěných stop a poznatků ze strany kriminalistů. V průběhu prověřování si kriminalisté vytipovali hned několik osob, které by s přepadením benzínky mohly mít co do činění.

Ve středu 9. října, krátce před pátou hodinou ráno, došlo k druhému přepadení stejné benzínky. Do prodejny čerpací stanice vstoupila opět žena, maskovaná v motorkářském oblečení a nasazenou motorkářskou přilbou na hlavě. Pod pohrůžkou použití nože požadovala po obsluze vydání peněz. Obsluha se zalekla a ukryla se mezi regály. Maskovaná žena po neúspěšném pokusu otevřít pokladnu, vzala jen několik krabiček cigaret a z benzínky utekla.

Foto: Policie ČR

Po oznámení události se rozběhlo policejní šetření, které velice rychle vedlo ke zdárnému konci. Kriminalisté postupovali rychle a profesionálně. Klec spadla již po šesti hodinách od oznámení druhého přepadení benzínky, kdy kriminalisté zadrželi podezřelou ženu v místě jejího bydliště. Zajistili také nůž, který žena zřejmě použila při obou loupežných přepadeních a motorkářský ,,převlek“.

Foto: Policie ČR

"Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 50leté ženy a obvinil ji ze spáchání zločinu loupež. Zároveň byl podán podnět k návrhu na vzetí obviněné do vazby. O uvalení vazby rozhodne následně soudce. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí ženě až desetiletý trest odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru