Ilustrační foto
Děčín

Děčín - Stejně jako v minulém roce je i letos v podzimním a zimním období zkrácená provozní doba hřbitovů. Od října do února jsou prostory přístupné od 8:00 do 17:00 hodin. Výjimkou je období Dušiček, kdy se tato doba změní u dvou největších hřbitovů ve městě – Škrabky a Folknáře. Tři vybrané víkendy, konkrétně 25.–27.10., 01.–03.11. a 08.–10.11., bude provozní doba prodloužena do 19:00 hodin.

Pro lepší přístupnost hřbitovů v době Dušiček také Dopravní podnik města Děčína v pátek 1. listopadu a v sobotu 2. listopadu posílí městskou autobusovou dopravu na hřbitovy Škrabky a Folknáře. Bezbariérová posilová linka bude jezdit pod označením č. 239. Jízdní řády jsou zveřejněny v prodejním místě na autobusovém nádraží, autobusech MAD a na internetových stránkách www.dpmd.cz. Město i nadále řeší řadu podnětů k úklidu prostranství hřbitovů. Často se zde objevuje množství odložených květináčů, váz a plastových lahví poschovávaných do keřů nebo za hroby. Nejenže odložené věci kazí vzhled, ale také znepříjemňují práci při údržbě hřbitova nebo opravě hrobů.

Správa hřbitovů proto upozorňuje návštěvníky, že na základě vyhlášky je ukládání nádob, nářadí, jiných předmětů včetně dílů hrobového zařízení na zelené pásy a kolem hrobových míst zakázáno. Sběrné nádoby na pohřebišti slouží jen pro ukládání odpadu z pohřebiště s výjimkou stavebního odpadu, který je do těchto nádob zakázáno ukládat. Pokud je na pohřebišti zavedeno třídění odpadu, je nutno jej respektovat.

Věnujte prosím pozornost také vývěskám na hřbitovech, kde bude v tomto období umístěn seznam hrobových míst, na které není uzavřena smlouva. Na neplacené hroby bude umístěna cedulka s upozorněním a telefonním číslem na správu pohřebišť.

dusicky

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru