Ilustrační foto: CC0
Děčín

Děčín - Poslední srpnový den oznámil krátce po půl třetí ráno anonym na tísňovou linku, že na dámských záchodech v jednom hudebním klubu v Děčíně 1 je uložena bomba. 

Na místo okamžitě vyjeli děčínští policisté, kteří z místa neprodleně evakuovali více než 200 osob. Vzhledem k závažnosti oznámení byl povolán služební psovod se psem vycvičeným na vyhledávání výbušnin. Policejní hlídky s psovodem a se psem prohlédli celý objekt a okolí, ale žádný nástražný výbušný systém nebo nebezpečný předmět nenalezli.

Kriminalisté začali ihned na případu pracovat a prověřovat získané poznatky a informace, provedli důkladné šetření a intenzivně pátrali po osobě, která mohla umístění bomby oznámit. Díky usilovné práci se jim podařilo vypátrat a ustanovit osobu, která na tísňovou linku uložení bomby oznámila. Jak děčínští kriminalisté zjistili, jednalo se o 33letého muže z Děčína. Kriminalisté v těchto dnech zahájili jeho trestní stíhání a obvinili ho z přečinu šíření poplašné zprávy. V případě uznání viny u soudu hrozí muži až tříletý trest odnětí svobody.

"Nutno podotknout, že kriminalisté se v Děčíně od začátku letošního roku zabývali dalšími třemi případy, kdy anonym oznámil na tísňovou linku uložení bomby v objektu. Všechny tyto případy se jim podařilo během krátké doby objasnit a podezřelé osoby vypátrat," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru