Přítomní ocenění. Foto: Ústecký kraj
Zajímavosti

Ústecký kraj - Na Krajském úřadě Ústeckého kraje byly slavnostně vyhlášeny výsledky 24. ročníku ceny „Spokojený zákazník Ústeckého kraje“. Národní cenu českých spotřebitelů zde v devíti kategoriích získalo celkem dvacet podnikatelů, 88 % z nich přitom zaměstnává méně než 10 osob.

Vyhlášení a udělení cen proběhlo za osobní účasti a pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera. „Zákazníkům může toto ocenění zaručit, že budou s nákupem anebo službou spokojeni. Pro jeho držitele je pak cena známkou toho, že dělají svůj byznys dobře a poctivě. Doufám, že dnešní akce a předané certifikáty o získané ceně v této těžké době povzbudí nejen ty oceněné, ale i ostatní podnikatele v regionu,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

„Jsme moc rádi, že můžeme tímto způsobem veřejnost nejen v Ústeckém kraji, ale i po celé ČR upozornit na podnikatele a firmy, kteří naplňují vysoká očekávání spotřebitelů, a že u nás bude díky nim a jejich práci spokojených zákazníků přibývat,“ uvedl za Sdružení českých spotřebitelů během slavnostního vyhlášení koordinátor těchto cen Viktor Vodička.

Udělení Národní ceny českých spotřebitelů Spokojený zákazník totiž vyjadřuje skutečnost, že daný podnikatelský subjekt poskytuje své služby nebo produkty v souladu s vysokým očekáváním spotřebitelů a že v rámci svého oboru naplňuje nejen požadavky dané obecně závaznými právními předpisy a zejména živnostenským zákonem, ale že má při poskytování služeb a uvádění výrobků na trh dostatečně srozumitelně deklarovánu i jejich jakost, že má zaveden odpovídající systém pro řešení stížností a požadavků spotřebitelů a že své služby anebo výrobky poskytuje na nadstandardní úrovni.

Do hodnocení a konečného výběru oceněných podnikatelů jsou přitom zapojeni nejen spotřebitelé, ale i zástupci místních a podnikatelských samospráv, profesních komor, dozorových orgánů, živnostenských úřadů a další nevládní organizace. Návrhy na přiznání ceny jsou pak podrobeny vždy přezkoumání v hodnotící komisi, která byla v Ústeckém kraji ustavena již v roce 2000 a které předsedá zastupitel Ústeckého kraje pan Radek Černý.

Společně s nově oceněnými podnikateli tak bylo v Ústeckém kraji uděleno již celkem 313 těchto cen Sdružení českých spotřebitelů a bližší informace o nich stejně jako o jejich zásadách, podle kterých jsou vyhlašovány, je možné najít na stránkách www.konzument.cz/ocenujeme/narodni-cena-spokojeneho-zakaznika.php.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru