Nenechte si ujít historický zápas: Děčín ve druhém kole narazí na svitavské Tury
Zdroj: www.bkdecin.cz
Sport

Děčín - Ve 2. kole Kooperativy NBL čeká na Válečníky soupeř, kterému mají z minulé sezóny co oplácet. Loni skončili svitavští Tuři po nadstavbové části pátí, Děčín čtvrtý, a ve čtvrtfinále tak narazily oba celky na sebe.

Výhodu domácího prostředí měl Děčín, jenže hned oba první domácí zápasy prohrál, poté sice snížil v sérii hrané na čtyři vítězství na 2:3, ale Svitavští následně doma získali rozhodující výhru a postoupili do semifinále, kde však nestačili na Nymburk. Tuři už předtím porazili Děčín v boji o bronz v Českém poháru, a tak motivace uspět bude pro Válečníky jistě veliká.

Svitavy si konečným 4. místem v lize zajistily účast v prvním kole kvalifikace FIBA Europe Cupu, kde vyzvaly jedenáctý tým turecké ligy, BBSK Istanbul. Ten nejprve vyhrál na půdě soupeře jednoznačně 74:99, poté zvítězil i doma 98:78 a český celek vyřadil.

Tuři přišli v letní přestávce o americké hráče Kerra, Smithsona, Petwaye, Rosebora a exděčínského Striu. Tyto odchody nahradili Američané Sean O'Brien, který přichází z finské ligy, a Russel Woods, jenž loni hrál za Ostravu. Z tuzemských vod Svitavští angažovali Martina Nováka z Olomoucka Matěje Svobodu z Nymburku, rozehrávače Marka Welsch a patnáctiletého odchovance Jiřího Svojanovského.

V úvodním kole Kooperativa NBL hrály Svitavy doma, kde hostily Brno, jež porazily 73:67 (nejlepší střelci Turů: Slezák 23, Marko 22, O'Brien 13).

Zápas Svitavy - Děčín budou sledovat kamery ČT a oba týmy v něm nastoupí v replikách historických dresů! A proč? Velkým kvapem se totiž blíží premiéra filmu Zlatý podraz, jehož děj se odehrává na začátku slavné éry československého basketbalu, která začíná rokem 1946. V památném finále mistrovství Evropy proti Itálii tehdy získalo Československo první historický titul, v dalších letech národní tým pak pokračoval ve sběru cenných kovů, když do roku 1959 jsme na ME získali další čtyři stříbrné a jednu bronzovou medaili.

Přímý přenos začíná v 18 hodin a samotné utkání v 18:20.

Pavel Budínský, trenér BK ARMEX Děčín: "Svitavy jsou klubem, který udělal za poslední dva roky obrovský progres a jejich účast v kvalifikaci o FIBA Europe Cup je z mého pohledu skvělá zkušenost. Tuři oproti loňské sezóně omladili, přivedli nové cizince, ale jádro zkušených hráčů - Marko, Slezák, Jelínek, Teplý - bude opět hlavní hybnou silou jejich hry. Čeká nás tedy těžké utkání, ve kterém budou rozhodovat maličkosti. Věřím, že máme na to v prvním vzájemném utkání uspět, budeme však potřebovat velmi disciplinovaný a konzistentní výkon všech hráčů."

Ondřej Šiška, rozehrávač BK ARMEX Děčín: "Svitavy, podobně jako my, prošly změnami v kádru, ale jádro týmu zůstalo stejné. Očekávám pohledný zápas, ve kterém mohou rozhodovat detaily. Když ale k sebevědomému útoku přidáme větší nasazení a chytrost v obraně, máme velkou šanci na úspěch. Turům máme co vracet a věřím, že ve středu uspějeme."

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru