Strážníci v Rumburku loni řešili více událostí, než v roce 2016. Může za to hlavně protikuřácký zákon
Foto: Městská policie Rumburk
Děčín

Rumburk - Strážníci městské policie Rumburk řešili v loňském roce 5 168 různých událostí. Oproti roku 2016 jde o nárůst; v roce 2016 řešili 5 101 událostí. Podle velitele rumburských strážníků stojí za nárůstem protikuřácký zákon, který začal platit v loňském roce. Kvůli němu se totiž zvýšil počet výjezdů k rušení nočního klidu.

„Klienti těchto zařízení jsou nuceni chodit kouřit ven, kde se v nočních hodinách jejich komunikace rozléhá po okolí intenzivněji než v denních hodinách a ruší tím ostatní,“ říká velitel rumburské městské policie Waldemar Kotmel. Zároveň upozorňuje: „Je však nutno konstatovat, že nemalý počet oznámení související s touto problematikou nedosahuje intenzity opravdového rušení nočního klidu. Hlídky jsou často volány i na případy, kdy se kuřáci před podniky baví běžnou formou hlasového projevu a ve skutečnosti se nejedná o intenzitu hluku, který by bylo možno označit za přestupek.“

1801mprumburk

Foto: Městská policie Rumburk

Městská policie spolupracuje také se státní policií – loni pro ni vykonala 174 různých úkonů, a to včetně společenských akcí. 191 událostí řešila MP pro Městský úřad Rumburk, ve 124 případech spolupracovala s městskými záchytnými kotci, a také prověřila 639 stížností nebo oznámení od obyvatel Rumburku.

Přestože strážníci loni řešili více událostí než v roce 2016, v Rumburku zůstává i nadále nízký nápad trestné činnosti. „A to v takové míře, že je v Rumburku podle policejních statistik nejvýraznější pokles trestné činnosti za poslední pár desítek let nazpět,“ uzavírá Waldemar Kotmel.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru