Na internetu nabízel k prodeji herní konzoli, byl to ale podvod. Přišel si na více jak 48 tisíc
Ilustrační foto
Děčín

Děčín - Muž nabízel na internetovém portálu k prodeji populární herní konzoli Playstation 4 za částku 4.000,-. Devětadvacátého prosince 2017, tedy v den, kdy byl inzerát zveřejněn, na něj zareagovalo několik zájemců.

Inzerent nabídky přijímal jako na běžícím pásu a zájemcům předával čísla bankovních účtů, na které odcházely jejich finanční prostředky. Někdy kompletně celá částka ve výši 4.000,- Kč, jindy pouze záloha ve výši 500,- Kč, nebo 1.500,- Kč. Jakmile se policisté začali zabývat prvním případem možného přečinu podvodu, začaly se objevovat v rámci celé republiky i další případy, které měly společné jmenovatele.

"V průběhu prověřování policisté odhalili sedmnáct případů, za kterými se skrývá částka uhrazená zájemci o herní konzoli v celkové výši 48.350,- Kč. Z výpovědi odhaleného inzerenta vyšlo najevo, že jednal úmyslně s cílem získat finanční prostředky. Trestní stíhání bylo zahájeno patnáctého ledna 2018 a je vedeno na svobodě. V budoucnu může obviněný muž přijít až k dvouletému trestu odnětí svobody, zákazu činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru