Děčín - Děčínská firma RYKO, jedna z největších evropských opraven železničních vozů, vloni dosáhla rekordní tržby 317 milionů korun. Oproti roku 2016 to představuje pětiprocentní nárůst. Za posledních pět let firmě vzrostly tržby o třetinu.

V loňském roce také firma získala dva nové velké zákazníky. I díky tomu investovala 60 milionů do nové opravárenské haly a přijala 25 nových zaměstnanců.

Martin Vošta, statutární ředitel RYKO: „Na růstu našich tržeb v roce 2017 se podílely především segmenty s vyšší přidanou hodnotou, což byly mobilní opravy přímo v terénu, běžné opravy vozů a dvojkolí. Posílili jsme také elektronizaci sběru dat o opravách, zrychlili servisní služby a postoupili v modernizaci a automatizaci našich technologií, čehož důkazem je nově otevřená opravárenská hala.“

Největší investicí byla v loňském roce nová opravárenská hala za 60 milionů korun. V ní může firma pracovat na 12 vagonech zároveň. Díky nové hale firma RYKO zvýšila svou kapacitu až o 2000 vagonů ročně. S novou investicí souvisel i nárůst počtu zaměstnanců, kterých firma přijala 25. V současné době zaměstnává 265 lidí. „Chtěli bychom ještě navýšit počet zaměstnanců na zhruba 280. Nabíráme především technické pozice a výrobní dělníky. Mezi nimi převažují zámečníci a svářeči,“ uvedl Martin Vošta.

Firma RYKO opravuje nákladní vagony pro zákazníky ze 13 zemí Evropy. Využívají ji i dva největší soukromí majitelé vozů v Evropě, pro které je klíčovou opravnou v regionu. „Mít zákazníky, kteří mají každý mnoho desítek tisíc nákladních vozů, je závazek.“ doplnil Martin Vošta.

Děčínská firma RYKO má pobočky v Mladé Boleslavi a Kralupech nad Vltavou. Opravy železničních vagonů zajišťuje pro největší evropské i světové majitele nákladních vozů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru