Hřensko: Velmi náročnou akci na hledání zraněné ženy mají za sebou hasiči i záchranáři
Vrtulník zpět odletěl prázdný. Ilustrační snímek
Děčín

Hřensko - Velmi náročnou záchranou akci mají za sebou záchranáři a hasiči z turisticky velmi navštěvovaného Hřenska na Děčínsku. Profesionální hasiči z Děčína a jejich dobrovolní kolegové z Hřenska vyjeli v pondělí před šestou hodinou odpolední k zásahu, při kterém ve velmi složitém terénu hledali zraněnou německou turistku, která pravděpodobně s doprovodem zabloudila, zranila se a nemohla zpět.

Pár se nacházel mimo turistickou cestu. Pomoc zavolala jiná osoba, která již nebyla na místě a tím bylo i hledání zraněné osoby s doprovodem složité. Ke zraněné ženě vzlétl také vrtulník z Ústí nad Labem, který také ženu s mužem našel. Kvůli začínajícímu zhoršujícímu se počasí musel odletět a ženě tak pomohli hasiči. Pacientka byla dopravena do hasičského vozu, následně pak k sanitnímu a transportována se zlomenou nohou do nemocnice. Pondělní událost potvrdil Prokop Voleník, mluvčí krajských záchranářů. Nutno připomenout, že zásah byl náročný jak časově, tak i terénem. Hasiči se zpět na základnu vratili zpět před desátou hodinou večerní.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru