Benešov nad Ploučnicí – Stalo se tradicí, že svátky jara se slaví nejen v domácnostech, ale i na většině kulturních památek. Jinak tomu není ani na zámku v Benešově nad Ploučnicí, kde se na velikonoční svátky každoročně připravují. „Každý rok se snažíme návštěvníkům zpříjemnit dlouhé čekání na jaro a právě Velikonoce jsou k tomu jak stvořené,“ řekl kastelán benešovských zámků Zdeněk Henig.

V interiérech zámku se tak návštěvníci mohou těšit na výzdobu, o kterou se postará mateřská a základní škola z Benešova nad Ploučnicí. „Spolupráce se školou se nám velmi osvědčila již v minulých letech. Velikonoční výzdoba od místních dětí je pro návštěvníky velkým zpestřením,“ chválil kastelán.

V letošním roce je na zámku přichystán i malý bonus pro děti. „Letos si děti mohou na pokladně zámku vymalovat velikonoční vajíčko a zúčastnit se tak soutěže o krásnou cenu,“ lákal kastelán. Vymalované vajíčko poté stačí zanechat na pokladně zámku, kde bude probíhat následné slosování.

Velikonočně vyzdobený zámek můžete navštívit v termínu od 30. března do 8. dubna 2018. V březnu a dubnu je zámek přístupný pouze víkendové dny v čase od 10.30 do 16.00. Začátky prohlídky jsou pevně stanovené, a to od 11.00 a 13.30.

Dění na zámku můžete sledovat i na oficiálních stránkách zámku www.zamek-benesov.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru