Náměstkyně primátorky jednala s praktickými lékaři o fungování pohotovosti pro dospělé
Zdroj: www.mmdecin.cz
Děčín

Děčín - Zajištění pohotovosti pro dospělé bylo tématem jednání, které se v úterý uskutečnilo u náměstkyně primátorky Hany Cermonové. Praktičtí lékaři totiž v poslední době odmítají sloužit v děčínské nemocnici pohotovostní služby.

Náměstkyně primátora proto vyvolala jednání se zástupci Krajského úřadu a děčínské nemocnice, aby město dalo jasně najevo, že je pohotovostní služba pro občany důležitá a je nutné ji kvalitně zajistit.

Návrh lékařů, že budou sloužit ve svých vlastních ordinacích, totiž nepovažuje vedení města za dobré řešení. „Nedovedu si v praxi představit, že bude pohotovost každý den na jiném místě ve městě. Působí zde 33 lékařů z celé spádové oblasti, z toho jich 6 není přímo ve městě a nedovedu si tedy představit, že lidé budou hledat lékaře jeden den v jedné části města, druhý den pojedou třeba do Jílového. Lidé nebudou vědět, kde lékaře najdou, a budou přetěžovat odborné lékaře v nemocnici leckdy banálními případy,“ vysvětlila Hana Cermonová. Další jednání bude probíhat na půdě krajského úřadu, ten dokonce o pomoc s řešením této složité situace požádal ministerstvo. O výsledku budeme informovat.

Z více než 30 praktických lékařů se na pohotovosti podílelo pouze 10 z nich a obsazovat služby začalo být stále větší problém. V pracovní dny jde o 3hodinovou službu o víkendu a svátcích pak lékaři slouží 9 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru