Policisté na Děčínsku v uplynulém týdnu kontrolovali řidiče, na pokutách vybrali skoro 40 tisíc
Ilustrační foto: Policie ČR
Děčín

Děčínsko - V uplynulém týdnu se děčínští dopravní policisté zapojili do krajských dopravních akcí, zaměřených na dodržování stanovených rychlostí a absenci alkoholu u řidičů, kteří sedají za volant.

"Poslední dva květnové dny letošního roku se policisté na děčínských silnicích zaměřili na dodržování stanovené rychlosti řidiči motorových vozidel. V průběhu trvání dopravně bezpečnostní akce zkontrolovali 54 motorových vozidel, z toho 46 jejich řidičů se dopustilo dopravního přestupku. Pět přestupků bylo oznámeno správnímu orgánu k dalšímu projednání, z toho tři souvisely s nepřiměřenou rychlostí. Zbývající dva se týkaly špatného technického stavu vozidla a jízdy bez řidičského průkazu. Jednačtyřicetkrát policisté vyzvali řidiče a řidičky zastavených vozidel k uhrazení pokuty za nepřiměřenou rychlost. Do státní kasy putovalo celkově 34.300,- Kč," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

Následující první červnový víkend pak policisté kontrolovali řidiče a řidičky v souvislosti s užitím alkoholu před a během jízdy. Do akce bylo zapojeno sedm policistů, kteří na silnici zkontrolovali v průběhu trvání dopravně bezpečnostní akce celkem šestapadesát motorových vozidel. Ani jeden z kontrolovaných řidičů a řidiček nebyl pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky.

"V šesti případech řidiče opět potrápila nepřiměřená rychlost, za kterou dohromady zaplatili na pokutách celkem 4.800,- Kč. Zbývající dva se týkaly blíže nespecifikovaného překročení zákona, za které policisté uložili souhrnně osm set českých korun. Dopravně bezpečnostní akce probíhaly v jižní i severní části okresu a řidiči se s policisty mohli potkat např. v Jánské, Dobrné, Horních Habarticích, Verneřicích atd.," dodala mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru