Žena nedoložila příjmy potřebné k rozhodnutí o vyplacení sociální dávky, přišla si tak na více než 25 tisíc
Ilustrační foto
Děčín

Děčín - Pobírání sociálních dávek může mít i nepříjemné následky. Pod drobnohledem děčínských policistů skončil případ čtyřiatřicetileté ženy z Děčína, která v březnu letošního roku opomněla doložit všechny příjmy rozhodné pro vyplacení sociální dávky.

Děčínský úřad práce jí tak vyplatil částku přesahující pětadvacet tisíc českých korun, ač na ni neměla nárok. Žadatelé o dávky mají zákonnou ohlašovací povinnost, která jim ukládá ohlašovat důležité změny do osmi dnů.

"Žadatelka pro nesplnění povinnosti čelí sdělení podezření ze spáchání přečinu podvodu, který policisté šetří ve zkráceném přípravném řízení. Současně se snaží svůj přešlap napravit a dlužnou částku státu splácí," uvedla polceijní mluvčí Petra Trypesová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru