Děčín - První červencový týden odstartovali práce na pokládce nových povrchů na Labském nábřeží v Děčíně. Práce jsou rozděleny celkem do pěti etap. Nový povrch dostane komunikace od železničního přejezdu v Přípeři až po kruhový objezd u Tesca. Investorem akce je Správa a údržba silnic Ústeckého kraje. Vše nyní běží dle harmonogramu, bez zpoždění.

Během druhé etapy od 10. do 14. července proběhne frézování a pokládka nového povrchu mezi Tyršovým mostem a kruhovým objezdem u Mototechny. Uzavřena bude vždy polovina komunikace, ta druhá bude jedním směrem vždy průjezdná, a to ze směru od Tyršova mostu do Podmokel. Opačným směrem budou muset auta i autobusy jezdit po Novém mostě. Dopravní podnik města Děčína proto připravilo pro cestující podrobné informace.

Od 10. 7. 2023 do 14. 7. 2023 začne provoz na Labském nábřeží v jednosměrném provozu, a to ze zastávky Myslbekova směr vlakové nádraží dle platného jízdního řádu.
- V opačném směru ze zastávky Hlavní nádraží do zastávky Myslbekova bude autobusová doprava vedena přes Nový most a tím nebudou ve stejném směru obsluhovány zastávky Tyršův most, Tyršova a Masarykovo nám. Tímto odklonem bude docházet ke zpoždění na jednotlivých linkách.


Ve dnech 15. a 16. července bude při třetí etapě zcela uzavřen kruhový objezd u Mototechny. Tento víkend bude opět nutné pro přejezd přes Labe využít Nový most.


Čtvrtá etapa zahrnuje úsek od kruhového objezdu u Mototechny ke kruhovému objezdu u Tesca. Práce na tomto úseku budou probíhat od 17. července do 5. srpna s tím, že opět bude polovina komunikace jednosměrně průjezdná, a to směrem od Tesca.


Poslední pátá etapa zahrnuje práce na kruhovém objezdu u Tesca. Plánovaná je na 6. až 10. srpna, provoz v tomto místě bude řízený semafory.
Rozplánovaný harmonogram může narušit nepřízeň počasí. Pokud by pršelo, může se pokládka nových povrchů prodloužit.
Oprava povrchů zkomplikuje život nejen řidičům, ale také obyvatelům a podnikatelům na Labském nábřeží.
„Dohodli jsme se se zhotovitelem, že bude místní obyvatele podrobně informovat o harmonogramu prací,“ říká náměstek primátora Ondřej Smíšek (Náš Děčín). „Kromě toho chceme, aby v kritických dnech, tedy především při uzavření kruhového objezdu u Mototechny, nasadila městská policie do ulic více hlídek a pomohla řešit aktuální dopravní problémy,“ dodal náměstek primátora.
Pro řidiče bude klíčové sledovat dopravní značení. Pokud dojde ke změnám harmonogramu, aktuální informace se dozvíte na Facebooku Město Děčín, webu města či prostřednictvím infokanálu MUNIPOLIS.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru